av eller om nicolay leganger eller noe

Julen, Jesus og julenissen - Er det noen sammenheng? 

Dette kåseriet handler mest om Julenissen.   Hensikten med å skrive den er å prøve å vise sammenhengen mellom Jesus og Julenissen.    

Jeg tenker at Jesus og Julenissen har mye felles.  Dette har jeg funnet ut ved å tråle internett på jakt etter historrisk kildemateriale. Det er disse funnene jeg vil fortelle om. 

Fjøsnissen og Julenissen. 

Det som forvirrer oss nordmenn flest i dene forbindelsen er at at vi har to hovedtyper av Nisser – fjøsnissen og julenissen.  Fjøsnissen har sterke norske…

Read more

"Det er din sang, ikke min" - hva jeg lærte fra en hemmelig coaching oppgave. 

Jeg var nylig på et seminar om fremføring av viser.  Hvordan skal en sang introduseres?  Hva kan man  si først?  Hvilke ord skal man betone for å få frem det viktigste budskapet?  Seminaret var bra det, for det går selvsagt an å rote seg helt bort i alle deler av fremføringen.  

Likevel er det ikke denne historien jeg vil fortelle deg, men kanskje en helt motsatt historie.  Historien om den gangen jeg oppdaget at en sang er min bare til den forlater mine lepper.   Med til denne historien hører det at jeg…

Read more

Podcast: Radio Askøy oppdager Nicolay Leganger (7 min)  

Vertene i programposten "Kontoret" har vært på Bergen Viseforum.  Der hørte de (blant andre) Nicolay Leganger, og tok med seg hjem hans nye CD. Her forteller de litt om det, og spiller sangene "Se meg" fra CD'en Kjærlig Talt".  

Da Lykkeliten kom fra Bergen! Lars Martin Myhre forteller om sitt første møte med Nicolay Leganger 

Lars Martin Myhre i Athlethic Studio 

Skrevet av Lars Martin Myhre: 

«Jeg har en sterk og god intuisjon som jeg har stor tillit til, men jeg må innrømme – i etterpåklokskapens nådeløse, skarpe lys – at det har hendt at jeg har gått på en smell. 

Jeg ser også på meg selv som en fordomsfri person, men også det har vist seg å være en sannhet med modifikasjoner: 

I januar 2015 befant jeg meg på et seminar sammen med gode kolleger, da jeg oppdaget en ny, sjelden plante i Guds låtskriverherbarium – en…

Read more

Nicolay Leganger slipper «Se meg» på Festplassen med LEVE Lørdag 10.09. 

Det er sangen «Se meg» – om å være hjelpeløs og liten – som blir sluppet.   Kom og hør den, og noen til. 

Sangen er laget til LEVE – landsforeningen for etterlatte ved selvmord.  De arbeider for åpenhet om temaet, og med forebygging.  En flott gjeng, adlet av sin sorg.  Jeg har spilt mye for dem, og er blitt godt kjent.  Det førte til at jeg skrev en sang om tematikken, eller rettere sagt inne i tematikken. 

Det er en del som hevder at det er den “sterkeste” “vakreste» sangen jeg har laget. I følge Jarle…

Read more

Summary

Bloggen til artist Nicolay Leganger inneholder litt om å skrive og synge, selvsagt.  Livet jeg lever og tanker jeg gjør med underveis.